Review: ‘Timemanagement in (bijna) 10 seconden’

Voor jou gelezen: ‘Timemanagement in (bijna) 10 seconden’

10 seconden is wel heel ambitieus 😉 Maar dat je snel door dit boekje heen leest en daarbij serieus praktische tips en inzichten meepakt, is een feit. En ook wel eens verfrissend, zo tussen al die dikke, tijdrovende zelfhulpboeken. Die bovendien niet zelden leiden tot teleurstellend resultaat. Klopt, volgens auteur Carel de Vries: “Timemanagement gaat voor een groot deel over eigen gedrag. Dat verander je niet zomaar met een boekje.”

Nog zo’n duidelijk ‘in your face’-inzicht: “Als je last hebt van werkdruk, ligt dat grotendeels aan jezelf.” Het goede nieuws daarbij: je kunt er dus iets aan doen. Daarop volgen 12 tools waar je werkdruk aanzienlijk mee kunt verlagen. Waar mogelijk toegespitst op de onderwijspraktijk. Niet allemaal mindblowing eye-openers. Maar soms helpen eenvoudige tips en trucs die de meesten van ons best wéten maar vaak vergeten, de boel weer even op scherp te zetten voor jezelf.
En dan nog het slotstuk, waarbij je leert de opgedane- en/of opgefriste kennis daadwerkelijk toe te passen én vol te houden.

En dat is dan ook het fijne aan dit boek: niet baanbrekend, maar wel effectief. Al was het maar doordat dit formaat niet ontmoedigt, maar juist uitnodigt om tijdens een vrij uurtje even erbij te pakken. Je bent er gauw doorheen en de voldoening van iets dergelijks daadwerkelijk ook helemaal uit te kunnen lezen, geeft al de eerste energy-boost. Sowieso winst!

Timemanagement in (bijna) 10 seconden – toolbox voor meer plezier en meer resultaat in het onderwijs’ Carel de Vries 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie