Meester Jan blogt… ‘Happy Beursday’ :-)

Thema ‘Happy Beursday’? Nou… dat was het! En megadruk… maar daarover later meer. Eerst even voorstellen: Mijn naam is Jan de Jong, 30 jaar en ik woon en werk in Utrecht. Ik geef daar, nu voor het eerst,  les aan groep 8 en ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk. En vandaag vertel ik jullie over mijn happy beursday op NOT 2017.

Bij binnenkomst van de Jaarbeurs valt één ding meteen op: het is druk… onwijs druk! Misschien ook wel niet zo gek, aangezien de meesten van ons de afgelopen dagen gewoon keihard hebben moeten werken voor de klas. Maar dit was wel écht extreem… ik ben gewoon minstens 3 keer aangereden door een trolleykar à la Huishoudbeurs. Maar gelukkig kon dit de pret niet drukken.

Want eenmaal op de beurs blijkt maar weer wat voor ‘n toffe, veelzijdige, belangrijke maar vooral léuke baan we hebben. Er is zoveel onderwijsmateriaal op de markt waarmee we de kinderen in onze klas goed (en leuk) onderwijs kunnen geven. Zo stap je de beursvloer nog niet op of je hoort Dirk Scheele zijn leuke liedjes zingen en zie je de eerste bekende (social media-) juffen/meesters zomaar loslopen in het wild. En binnen vijf minuten kom je ook al verschillende (oud)collega’s en studiegenoten tegen… Wat is dat onderwijswereldje toch heerlijk klein. Maar ik dwaal af, dus terug naar de NOT met al zijn traditionele, maar zeker ook vernieuwende onderwijsmateriaal.

Zo was ik bijvoorbeeld bijzonder gecharmeerd van de vele programmeer-gadgets. Programmeren is helemaal hot! Bij mij in de klas zijn er al een aantal kinderen verknocht aan bijvoorbeeld ‘Scratch‘. Hier op de beurs vond ik vooral ‘Ozobot’ erg aantrekkelijk. Met een Ozobot kunnen de kinderen een robotje programmeren en een route laten rijden. Helemaal tof omdat het geschikt is vanaf kleuters tot en met groep 8 en (zo het leek) erg makkelijk te gebruiken is.

Omdat ik nu voor het eerst groep 8 heb, was ik ook erg benieuwd naar een blijvende herinnering aan het laatste schooljaar van de basisschool. Wat ik hierin het leukste vond was Jilster. Hoe tof is het om als afscheidscadeautje een eigen groep 8 glossy mee te geven aan de kinderen? Met alle hoogtepunten van het afgelopen jaar. Hier wil ik zeker nog meer van weten!

Uiteraard was er ook veel vertier voor ons leerkrachten… de Gynzy Ipads, de vele digitafels en de stand van Squla waarbij je heerlijk zelf de bekende spelletjes en quiz kon spelen die de kinderen normaal altijd zo leuk vinden na een Nieuwsbegriples. Na genoeg vermaakt te zijn, nog even langs de stand van Leerkracht Organizer. Waar ik, voor het eerst in mijn hele leven, live ben gegaan op hun eigen Facebook kanaal. Onwijs tof om te doen. Klik HIER  om het mini-interview te bekijken. Ik was zelf erg nieuwsgierig naar de nieuwe agenda (die nu veel meer meesterproof is) en naar de Schooldagplanner. Een nieuw product waarbij je makkelijk je hele dag in één oogopslag kunt zien. Ik kan niet wachten om hem te testen!

Na een dag struinen, leren, aangereden te worden, te zijn verbaasd, te zijn geprikkeld en vooral het onwijs gezellig te hebben gehad… weer rustig met alle mensen (en goed gevulde trolleys) naar huis! Want ja, maandag moet er gewoon weer gewerkt worden!

Wie weet tot een volgende keer!

Jullie flitsende NOT-reporter Jan

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie