Tackle die laatste schoolweken!

Van chaos naar overzicht!

Ha! Het is weer zover… zomervakantie in zicht, maar nog bergen taken te verzetten. Ieder jaar neem je je weer voor om het volgend schooljaar écht anders te doen. Maar voor je het weet is de meivakantie voorbij en ben je toch weer in diezelfde ‘ratrace’ aanbeland. Kan dat nou niet anders?

Leraren verzuimspecialist Ank Kampman: “Alles lijkt samen te komen in deze periode. Vooral ook omdat je ergens al bezig bent met de voorbereiding van een nieuw schooljaar en tegelijkertijd nog middenin de afronding van het huidige zit. Hoeveel todo-lijstjes heb je op je bureau liggen? Wat is eigenlijk nog ‘prioriteit’ te noemen, want alles moet uiteindelijk toch af?”

Wat kan helpen is dit laatste blok op te delen in de volgende onderdelen:

  • Afronden van dit schooljaar
  • Voorbereiden voor volgend schooljaar
  • Reguliere taken (lessen voorbereiden, schoolreisjes, thema’s, mail etc)

Steeds als er iets van je gevraagd wordt of je denkt aan iets, zet het bij het onderdeel waar het hoort en plan in je agenda wanneer je dat gaat doen. Zo loopt niet alles door elkaar waardoor je het overzicht verliest. Handig: wij hebben hiervoor al een printable klaargezet!

Nog meer hulp om je hoofd leeg te houden? Gebruik dan onze checklists! We hebben er eentje voor alle praktische zaken rondom het einde van het schooljaar, maar ook leerlingoverdrachtsformulieren voor zowel boven– als onderbouw. Ook deze download je helemaal gratis via onze site.

Keep it cool en op naar een paar fijne laatste weken, met wat meer focus op alles wat energie geeft i.p.v. wat er allemaal nog (af) moet! 🙂

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie