Hoe overleef ik… de laatste schoolweken!

Er zijn een boel goeie tips & trucs binnen gekomen voor onze winactie. En die delen we uiteraard graag met jullie. Hieronder vind je een selectie van de beste en/of leukste. Doe er je voordeel mee J

Aftelkalender

“Tel alle dagen die je nog moet werken en streep ze elke dag af. Liefst met een (zelfgemaakte) aftelkalender. Blijven herhalen dat de tijd zo snel gaat werkt voor mij altijd heel goed! En 15 dagen klinkt toch net een stuk lekkerder dan 3 weken ;-)”


To do list 2.0

“Het meest ultieme blijft toch een to do list. Taken afstrepen geeft een positieve kick! Je kunt in deze lijst een tweedeling maken: een kolom wat je zelf moet doen en een kolom wat je uitbesteedt, met ruimte ‘aan wie’. Handig is om er ook nog bij te zetten wanneer het af moet.”


Sympathiek spel

“Mijn beste tip om de laatste weken van het schooljaar door te komen zonder al te veel stress is: ‘De laatste loo(t)djes’ spelen met collega’s. Bij dit spel geeft iedereen per getrokken lootje 3x een kleinigheidje zonder dat de ander door heeft van wie hij/zij deze heeft gekregen. Dit kan een bloem, een kaart, iets lekkers of iets anders leuks klein zijn. Dat maakt de laatste weken een stuk fijner door de waardering die je krijgt van je collega.”

Plan van aanpak

  1. Maak een planning: Organisatie is key! Schrijf op wat je nog moet doen en tackle het stap voor stap. Zo heb je meer controle en minder stress.
  2. Prioriteiten stellen: Focus op de belangrijkste zaken en laat die niet-stressvolle taken lekker chillen op de achtergrond.
  3. Zzzz…: Slaap is je beste vriend! Zorg dat je genoeg rust krijgt, want moe zijn en stress gaan samen als pindakaas en jam.
  4. Eet je happy: Gezond eten en bewegen zorgen voor blije hormonen. Dus, snack wat worteltjes en dans door je kamer als een gek!
  5. Hulp = cool: Als het even niet lukt, roep dan om hulp. Samen sta je sterker en het maakt het allemaal wat luchtiger.
  6. Beloon jezelf: Werken moet, belonen is leuk! Stel wat leuke beloningen in voor jezelf en vier die kleine overwinningen.
  7. Stay positive: Glimlach, adem in, adem uit, en geloof in jezelf! De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar jij bent sterker dan een zak aardappelen.


Lief zijn voor jezelf

  • Steeds denken: het komt altijd uiteindelijk allemaal goed. En wat niet lukt, lukt niet.
  • Goed letten op je rust. Op dagen waarop het kan op tijd naar huis en op tijd naar bed in de avond.
  • Blijf plezier maken in de weekenden, ga erop uit, en laat je werk op je werk!

 

Succes strijders, alles komt -uiteindelijk!- goed. Altijd. Dus óók dit jaar 🙂

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie